4x waarom het volgen van een dieet niet werkt

Iedereen heeft in zijn omgeving wel iemand die ‘aan de lijn’ is. Maar, toch slagen de meesten er niet in om hun streefgewicht te behalen. Waarom dat is en wat je kunt doen om wél een gezonde leefstijl op te bouwen vertel ik je in dit artikel.

Tijdelijk minder eten

Ruim de helft van de mensen die op dieet gaan, gaan (tijdelijk) veel minder eten. Wanneer de persoon op het streefgewicht is belandt begint hij of zij vaak weer met het oude eetpatroon. Ze zullen binnen no-time weer terug komen op hun oude gewicht en vaak zelfs zwaarder. Daarom is het belangrijk om je leefstijl aan te passen, zodat je balans creëert die ook écht vol te houden is.

Te strenge eisen

Je bent te streng voor jezelf tijdens je dieet. Geen snoep, frisdrank, chips, etc. Wanneer je dan wél eens een ongezonde snack naar binnen werkt voel je je direct minder goed waardoor je juist meer gaat eten. ‘Ach, ik ben toch al slecht bezig’.

Aanpassen leefgewoonten

Een dieet leert je niet om je leefgewoonten aan te passen. Drink jij graag een wijntje, doe je te weinig aan sport of slaap je bijvoorbeeld slecht? Jouw gewicht hangt niet alleen van eten af, maar van veel meer randzaken die je niet aanpakt tijdens een dieet.

Onrealistisch, te zwaar

Het is niet goed vol te houden. Je stelt geen realistische doelen en raakt daardoor in een negatieve mindset wanneer je ze niet behaald. Dit werkt juist averechts.
Ben jij nou benieuwd hoe jij – door middel van een gezonde leefstijl – jouw streefgewicht kan bereiken? Dan nodig ik je van harte uit voor een gratis adviesgesprek. Bij Gewicht in balans met Joke pas je je leefstijl aan, en ga je niet op dieet. Plan een gratis adviesgesprek via: https://gewichtinbalansmetjoke.nl/contact/